söndag 22 oktober 2023

Honung och citron

Hoppsan! Vilken överraskande smak! Jag provade ett nytt recept när jag lagade till rostbiffen av mitt vildsvin. Och det blev verkligen något annat än det "gamla vanliga". 

Pepprade och saltade som vanligt och gav köttbiten stekyta runt om. Sen la jag den i en form, hällde på ½ dl honung och saften av en pressad citron. In i ugnen i 150 grader. Jag öste den några gånger under den ganska långa tid den fick stå i ugnen innan innetemperaturen kommit upp i 65 grader. Sen gjorde jag sås på skyn och smaksatte med gelé, soja och grädde.

En form med potatis, lök och rotfrukter (plus olja och löksalt) kördes samtidigt i ugnen. På slutet fick den mer värme (>200) samt grill och varmluft. Och medan vi åt detta goda fick en rabarberpaj ta över ugnen.

Supermiddag idag alltså.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar