tisdag 10 oktober 2023

Utsikt från jakttorn


Första morgonen satt jag på "Svennes pass" och såg solen gå upp bakom träden. Det var frostigt på marken och kallt i vinden. 


På eftermiddagen trodde jag det skulle bli lite varmare, men eftersom jag valde ytterligare ett väldigt blåsigt pass - "Iåsen" - var jag både frusen och urblåst när kvällen kom.


Andra dagen grydde med nästan stiltje och dessutom satt jag på "Kjells lyckor" som ligger skyddat som en liten oas inne i skogen.


Vid "Vita sten" på eftermiddagen fick jag titta på get och kid en liten stund. Men de var alldeles för långt borta för att jag skulle göra något annat än just bara titta.


Tredje jaktdagen började jag "hemma" på Markalyckan  - mitt favorittillhåll i jaktsammanhang. Tunna dimslöjor lättade i gryningsljuset. Lite senare nådde några solstrålar marken, ljuset silade genom eklövens grönska. Hackspetten körde trumsolo i närheten. Get och kid visade sig en stund här också.


Mitt på dagen gjorde vi ett drev. Jag hade ett skogspass som heter "Willys kurva" trots att vi flyttat tornet till en raksträcka på skogsvägen. Även här fick jag se två rådjur som sprang förbi

Eftermiddagen vid "Busshållplatsen". Tornet här har en smart konstruktion utan stolpar som är i vägen. Taket hålls uppe av två snedsträvor som är fästa i bakkanten på tornet. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar