torsdag 5 oktober 2023

På gång i köket

Flera saker på gång i köket på kvällen. 

Två stora stolt fjällskivlingar hade dykt upp så dem tog jag in och ansade och la i torken. De träiga stammarna kommer jag sedan att mixa till ett pulver som blir en väldigt användbar krydda.

Dillen jag sådde både i våras och förra våren ville sig inte och kvävdes av ogräs. Men det jag sådde i slutet av sommaren, när jag skördat rädisor och fick plats med något nytt, den dillen har växt på bra. Jag tog in alltihopa, klippte bort tjocka stammar och "hackade" i omgångar med mixern. Det blev två ganska hårdpackade litrar som hamnade i frysen. 

Tupparna jag nackade häromkvällen tog jag hand om. Skar ut de köttiga delarna och lät skroven gå i soporna den här gången. Tuppgryta blir nog bra någon kväll nästa vecka, när vi kommer hem från en heldag på älgjakt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar