torsdag 26 oktober 2023

Nattens djur

Ett par timmar var jag ute och smög i mörkret. Och den kvällen var många av skogens djur aktiva i närheten. 

Jag var ju ute efter vildsvin och stannade först vid grannarnas verkstad där grisarna nyligen bökat. Ganska snart såg jag djur närma sig. Det visade sig vara tre rådjur och de stannade hos mig ganska länge. Så småningom smög jag vidare längs vägen. Ett vildsvin upptäckte mig, frustade lite och begav sig iväg. Jag hörde den men såg den inte på andra sidan om en stenmur. Och jag kollade på ett par harar.  

Men det fanns andra djur i närheten. Jag spanade på dem rätt länge innan jag blev säker. För en dryg vecka sen blev en älgko trafikdödad här och en älgkalv har synts i området. Men nu insåg jag att det var TVÅ moderlösa älgkalvar som fanns inom synhåll. Skönt att de är två, men extra synd att just den kon strök med. 

  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar