onsdag 27 juli 2022

Skylift

Det är hur bra som helst att använda en lift. Jag skulle verkligen vilja ha en egen att tillgå eftersom vi har så många byggnader som behöver målas och flera äppelträd som behöver skördas och beskäras. Men det är väl något att fortsätta drömma om. Just nu är jag nöjd att vi kunnat hyra en några dagar. 

Liftens ben måste placeras så att hjulen lyfter från marken för att korgen ska kunna manövreras. När korgen har lämnat sitt ursprungsläge kan filtens ben inte justeras. Helt rimlig säkerhetsanordning.
Men igår morse blev det dock lite (väl) spännande när jag hissat upp korgen några meter och den plötsligt stannade och inget gick att påverka. När jag vred ut korgen åt ena sidan förändrades tyngdpunkten så att det ena hjulet gick i marken. Då gick det inte längre att styra korgen. Men eftersom den inte var i låst läge gick det inte att förändra benen för att få upp hjulet igen. 
Jonas ringde honom som vi hyrt liften av och han visste besked, så med hjälp av en kofot kunde Jonas rucka så pass mycket på den att korgen gick att styra igen. Jag återvände till marken och Jonas fixade med liften så att den stod bättre. Sen var det bara att åka igen och allt fungerade som det skulle. 

På tre dagar har framsidan av huset blivit nästan helt klart. Jonas har gjort ett jättejobb med alla fönster. Oskar och jag har målat fasad, knutar, fönsterfoder och takutsprång. Liften har varit igång hela tiden. 

På de här bilderna är vi klara med den vänstra delen av fasaden, men har den högra kvar.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar