lördag 23 juli 2022

Kokos och röda vinbär

Jag hade lust att baka och det fanns röda vinbär i kylen så jag letade recept och fann ett som bevisade att kokos är en väldigt god smakkombination till röda vinbär. Att kakan dessutom var busenkel att baka, gjorde ju inte saken sämre. 


Smörj en form och "bröa" den med kokos.

Smält 125 g smör och låt svalna.

I smöret blandar du ner:
1½ dl socker
1½ dl kokos
3 ägg
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker

Rör sedan ner 2 dl röda vinbär
Häll smeten i formen och strö över ytterligare 1½ dl röda vinbär.

Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i nästan en halvtimme. Kakan ska ha färg i kanterna men vara ganska blek och lite kletig i mitten.

Hämtat från recepten.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar