fredag 4 mars 2022

Minskning?

Det är så kul med många tomater i massor av olika sorter.
Röda, gula, gröna, lila, vita, orangea och nästan svarta.
Små och stora.
Enfärgade och strimmiga.
Släta och ludna.
Blanka och matta.
Runda och avlånga och allt däremellan.

Förra året hade jag 57 sorter, tror jag. Det gjorde att vi kunde både sälja, ge bort, frysa in och processa på olika sätt även om vi åt massor färska. Men förra året visade det sig att Jonas inte tål att äta hur stora mängder tomater som helst. Därför blev målsättningen att minska på antalet till i år. Jag har haft den föresatsen förr, men inte lyckats med det.

Men nu, efter en första sortering av mina befintliga fröer, är jag nere på cirka 40 sorter. Vi får se vad det landar på i slutändan, men än lever hoppet om att jag ska klara av att odla något färre sorters tomater i sommar än förra året. 

Men vi får se hur det blir. Jag har blivit erbjuden frö till en sort med helt annorlunda växtsätt, en som jag aldrig provat förr. Det kan jag ju inte motstå. Så om det blir för många erbjudanden om nyheter finns det stor risk att jag trillar dit igen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar