lördag 5 mars 2022

Åter-återbruk

Det där att väva med effsingar hade mersmak. Så nu har jag ägnat många timmar åt att knyta ihop en massa rester från badlakanen jag vävde. Det är garn i hela färgskalan och jag har knutit ihop dem utan någon tanke eller planering. Så resultatet blir flammigt och knasigt.

Egentligen är det nästan dubbla omgångar återbruk: Allt detta garn är ju rester som jag ärvt och fått och som annars bara skulle slängas. Första återbruket var att jag gjorde färgglada badlakan av många smårullar. Och nu återbrukar jag de trådar som blev kvar av varpen när det inte gick att väva längre. De är inte så långa, men de är många. Hopknutna kommer de att räcka till 3 eller fyra disktrasor.

Materialet i effsingarna är cottolin - en blandning av lin och bomull. Och eftersom varpen är av lin blir det disktrasor som består till 3/4 av lin. Lin har god förmåga att suga upp vätska och har en antiseptisk effekt så jag tror det blir kalasbra disktrasor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar