Mat på "Hos oss" i Pukeberg är alltid gott. Men denna kväll bjöd dessutom på sex föreläsare under temat "Närproducerat och ekologiskt". Det var med andra ord jätteintressant och handlade om
Alger & musslor som havets nyttogörare och föda
Vad säger livsmedelsindustrin om framtidens mat?
Vildsvinets härjningar och en delikatess på matbordet
Närproducerad öl
REKO-ringen
Framtidens mat
Dessutom fick jag lite nya tankar att ta med till vår gård i Bällsjö:
Vildsvinets härjningar och en delikatess på matbordet
Närproducerad öl
REKO-ringen
Framtidens mat
Dessutom fick jag lite nya tankar att ta med till vår gård i Bällsjö:
Även om vi är ganska fokuserade på viltkött var det intressant att fiskodling på land lär vara en framtidsbransch, och där fiskodling och grönsaksodling kan dra nytta av varann.
Om vi ska ha får kan vi ju välja en sort där det finns efterfrågan på ullen så att vi lättare kan sälja den. En textilkunnig person föreslog jämtlandsfår.
Jag hade väldigt trevligt sällskap vid bordet och hälsade under kvällen på flera jag känner.
Jag hade väldigt trevligt sällskap vid bordet och hälsade under kvällen på flera jag känner.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar