tisdag 3 september 2019

Nötig pasta av jordärtskocka

Jag drog upp ett stånd jordärtskockor för att se om de var redo att skördas än. Det var de inte. Alla var ganska små. Så de kvarvarande får jag skörda bara nån dag innan vi lämnar ifrån oss nycklarna till huset. Men de jag tog upp ville jag självklart ta tillvara. Googlade lite recept och körde en blandning av ett par stycken. Resultatet blev en god och nötig pasta att ha som tillbehör till nästan vilken mat som helst. Funkar både varm och kall.

Fyra delar jordärtskockor
Två delar potatis
En del lök (purjo denna gång)
Ett par vitlöksklyftor
Ett par kvistar dragon

Ansa och dela och lägg i en form
Häll på olivolja, salt, svartpeppar, pressad citron
Rosta i ugn 175 grader ca en timme

Mixa och tillför grädde så det hänger ihop men ändå är ett väldigt fast mos.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar