söndag 8 september 2019

Mycket just nu

Flyttlådorna börjar torna upp sig längs väggarna här hemma. Det är hög tid. Vi räknar med att det är denna vecka det mesta ska packas klart. När vi fått nyckeln till nya huset vill vi förbereda en del där. Häromdagen satte vi oss och gjorde tre listor. En lista för sånt vi vill hinna innan tillträdet till Bällsjö, en lista för veckan mellan tillträde och själva flytten, och så en lista med sånt som vi medvetet sparar till efter flyttlasset gått. Det blev ganska mycket på alla tre.


Alltså borde vi packa "hela tiden" nu. Men idag har jag knappt gjort det alls. Större delen av dagen har jag tagit tillvara skörd och lagat mat. Trädgården levererar inte lika mycket nu, men fortfarande finns det godsaker kvar att glädjas åt.
Jag har fryst in en massa små tomater. Fyra aluminiumformar med tomatpaj är klara. Basen till tre omgångar gurksoppa finns nu i frysen. Tomater, paprika, squash och lök blev en plåt snålröra som fick puttra länge i ugnen.


Jag gjorde ett nytt försök att ta sticklingar från blåbärsplantorna. Förra omgången blev mer eller mindre kokta en solig dag i växthuset.

Nu är det söndagskväll och vi är båda lite trötta efter en intensiv dag. Skönt att så mycket blivit gjort. Samtidigt som jag bävar över hur mycket som återstår. Nåja, det får bli en annan dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar