Imorgon fyller jag år så idag firade vi lite (ledig dag idag men inte imorgon). Eftersom jag inte är så svag för tårta bjöd vi på paj. Tre sorters smulpajer och så vaniljvisp blev ett uppskattat eftermiddagsfika.
Utgångspunkten för smultäckena var ungefär samma, och så med lite olika variationer. Och alla mått är gissade på en höft för det mesta öste jag bara ner i matberedaren innan jag körde ihop degen och smulade över bären/frukterna. Sen stod de i ugnen drygt en halvtimme i knappt 200 grader.
Smuldeg:
100 g marg (mjölkfritt denna gången)
1 dl socker
3 dl "torra smulor"
Rabarberpajen:
"Torra smulor" var 2 delar havregryn och 1 del vetemjöl
Dessutom
1 msk ljus sirap
1 tsk mald ingefära
Äppelpajen:
"Torra smulor" var övervägande del vetemjöl och bara lite havregryn
Dessutom
1 msk ljus sirap
2 tsk mald kanel
Gyllenbärspajen:
"Torra smulor" var lika delar havregryn och kokos
Dessutom
1 msk vaniljsocker
Alla tre pajerna var goda och jag kan inte utse någon enskild favorit. Paj är kalas, helt enkelt. Uppskattat med flera sorter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar