måndag 16 april 2018

Resehelg dag 3

Vi har haft en helg som varit jättebra, men helt olik vanliga helger. Trots att vi kört närmare 150 mil de senaste tre dagarna har vi ändå haft det bra och kunnat ta det lugnt. Vi har påmints om att Sverige är fantastiskt. Vi har sett så mycket fint längs vägen; tussilago och tranor i början av resan, renar på vägen och blånande fjäll i norra Dalarna. Vi har mött trevliga människor gång på gång eftersom vi passade på att rasta hos dem vi kände när vi passerade. Vi har haft vackert resväder och torra vägbanor nästan hela tiden.

Dag 3:

Vi vaknade till lyxig frukost med massor att välja mellan. Och jättetrevligt sällskap. Det är fantastiskt med vänskap som är lika nära och enkel trots att det ibland går långa tider mellan tillfällena man möts. Och där samtalen flyter oavsett om man pratar om alldagliga eller djupa ämnen.



Och sen startade vi helgens kortaste etapp, som bara tog 4,5 timmar. Det var skönt att köra tillbaka in i våren efter att ha gjort ett besök i vintern.
Precis halvvägs stannade vi hos min syster som bjöd på kaffe och mackor. Och goda hembakade kringlor. Det receptet ville jag ha.


När vi sen körde in på vår egen gata på eftermiddagen kände vi tacksamhet över att allt resande gått så bra, och över att det är så skönt att komma hem. Vi tömde bilar, hämtade hunden och konstaterade att alla tomatplantor klarat sig utan tillsyn. Och när vi ätit kom tröttheten efter en intensiv, men väldigt bra helg.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar