söndag 8 april 2018

Förändring och flytt

För en vecka sedan var det både vinterjacka och mössa som gällde om man ville gå ut. Idag behövdes inget ytterplagg alls. Skillnaden är enorm och förändringarna i naturen går rasande snabbt. Trädgårdarnas gräsmattor har gått från snötyngda till färgglada av krokus, scilla, snödroppar och vintergäck på nolltid. Idag hade vi rena sommarvärmen och såg jag både en citronfjäril och en humla.

Vintergäck i mina föräldrars trädgård

Snöklocka

Snöklocka underifrån

Krokus med bruna strimmor

Vanlig gul krokus

Tomatplantorna har fått flytta ut i ljuset i växthuset. För att klara kalla nätter står de i ett litet växthus inuti det stora, och där finns ett element som går igång om det blir för kallt. För att klara det skarpa solljuset ligger en tunn gardin över det lilla växthuset och skyddar. Plantorna ser glada och friska ut ett dygn efter att de flyttat ut.
Och den stora flytten härifrån har också börjat. Igår och idag hämtades en del av plantorna och i veckan ska jag bära med mig några till jobbet för leverans.

Växthuset i växthuset

Mycket av dagen har jag bara njutit av sol och värme, men lite "vårbruk" pockade på att bli gjort. Av förra sommarens potatisskörd fanns några gröna småpotatis som jag sparade till utsäde i år. De har stått mörkt och svalt men ändå skickat ut långa groddar. Idag satte jag dem i några hinkar och ställde i växthuset, så nu kan vi hoppas på egen nypotatis till midsommar.

Rabarbern har vaknat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar