lördag 21 april 2018

Lunch med goda smaker i kombination

Vi behövde en lätt lunch som gick snabbt att fixa och testade något som rostochrädisor tipsat om (finns både på blogg och instagram). Och det blev så gott att jag måste skriva ner det för framtiden.

Vi använde ungefär lika mycket jordärtskockor och champinjoner.
Kockorna behövde inte skalas, det räckte med att skrapa dem. Sen skivades de tunt på mandolin.
Svampen skivades också, fast inte lika tunt.
Detta frästes tillsammans i smör och kryddades med salt och vitpeppar.

Sen fick det vänta medan vi gjorde en omelett (idag på spisen för att det skulle gå fort).
När den var klar fördelade vi det stekta över den, och strödde på rikligt med klippt persilja.

Smakerna av kockor, svamp och persilja passade så bra tillsammans och bildade en jättegod kombination.

Denna stekta röra funkar säkert lika bra till pasta eller på bröd. Vi anar att man kan fräsa med både lök och vitlök med gott resultat. Så det finns mycket kvar att testa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar