fredag 20 april 2018

Fingrarna i jorden

Jag kom från jobbet och var lite nedstämd. Jonas konstaterade "Du behöver stoppa fingrarna i jorden". Och eftersom det var ljuvligt väder och fortfarande flera timmar kvar av dagen, fanns det ingen anledning att inte lyda.

De beställda sparrisplantorna som kom igår fast det var planerat till nästa vecka, behövde komma i jorden, så det var bara att sätta igång (efter en kopp kaffe så klart). Jonas och jag hjälptes åt med att fixa till odlingsytorna på baksidan. Det finns inga "före-bilder" som visar hur det såg ut innan vi började, men hur kul är det att ta bilder när allt ser stökigt och risigt ut. När vi var klara hade vi flyttat ett par lavendelplantor, rensat och grävt om pallkragar och det lutande landet, klippt ner hösthallonen, städat upp bland jordgubbarna, grävt upp alla (?) jordärtskockor och planterat tillbaka några stora samt planterat sparrisen. Egentligen höll vi inte på så länge, men det blir mycket gjort när vi jobbar ihop. Försommarvärme och solsken underlättade också.Vad är "normalt" utseende på jordärtskocka?!

De som blev kvar när jag planterat tillbaka några.

Potatisen har nu grott och kommit upp i alla hinkarna, så vi kan nog få skörda av dem till midsommar. Tomaterna växer fort tycker jag och rabarberns röda kulor förvandlas till krusiga, gröna blad. Och bara på en dag har snöklocka och krokus blommat över. Istället knoppas magnolian och alla fruktträd och bärbuskar. Och grannens stora stjärnmagnolia har tänt sina ljus mot den mörka bakgrunden av andra träd.

Och Jonas hade rätt; visst mådde jag bättre när vi, i kvällningen, gick in för att äta kvällsmat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar