söndag 15 april 2018

Resehelg dag 1

Vi har haft en helg som varit jättebra, men helt olik vanliga helger. Trots att vi kört närmare 150 mil de senaste tre dagarna har vi ändå haft det bra och kunnat ta det lugnt. Vi har påmints om att Sverige är fantastiskt. Vi har sett så mycket fint längs vägen; tussilago och tranor i början av resan, renar på vägen och blånande fjäll i norra Dalarna. Vi har mött trevliga människor gång på gång eftersom vi passade på att rasta hos dem vi kände när vi passerade. Vi har haft vackert resväder och torra vägbanor nästan hela tiden.

Dag 1:

Fredag morgon lämnade vi hunden på dagis och körde hemifrån. Våren har kommit med full kraft och det finns så många tecken på det. Det gick tranor på många fält längs vägen och i trädgårdarna lyser det blått av scilla. I trakterna runt Askersund och Laxå blommade fler tussilago än jag nånsin sett. Stora plättar av solgult i dikena. Som väl är fanns det några där vi stannade för lunch så jag kunde fota dem.Ju längre norrut vi körde desto mer vinter blev det, men vägarna var torra ända upp till Idre, då fanns det bitvis både snö och is. Och drivorna längs vägarna var höga och skvallrade om att de haft mer snö än på länge även i den delen av landet.

Och det är överraskande vackert varje gång man kommer dit och får syn på fjällen på avstånd. Som att man glömmer mellan varven hur storslaget det är.I kvällningen kom vi fram till Storsätern och träffade Oskar och Annika. Vi tog en liten promenad medan Oskar packade, men mest ungicks vi och pratade innan vi behövde sova. Märkligt att man blir så trött av att åka bil en hel dag...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar