måndag 10 oktober 2016

Älgjakt. Första morgonen

Klockan ringde vid fem och en timme senare åkte vi mot jaktmarkerna. Ryggsäckarna var packade med bra-att-ha-saker och en hel del matsäck. Komradion, hörselkåpor och sladdar fanns med. Jakttornen hade fördelats igår och överenskommelsen om vad som fick skjutas var klar. Redo för årets älgjakt.

Eftersom jag varit frusen och ruggig de senaste dagarna chansade jag inte utan tog på mig många lager kläder. Så pass många att jag kände mig som en michelin-gubbe och tyckte att jag nästan hade armarna rakt ut och inte skulle kunna röra mig.
Nåja, så orörlig var jag inte. Och kläderna skulle visa sig behövas.

Fortfarande alldeles mörkt när jag klättrade upp i Mellantornet (samma som jag sköt bocken från för en månad sen). Vinden tog i över fällan. Regnet hade inte upphört som väderprognosen annars förutspått.

Kepsen djupt neddragen över pannan för att skydda glasögonen från vätan. Och så mössa på det för kylans skull. Och så hörslekåpor. Tur att ingen såg mig...

Blåsten tryckte in regnet under taket i jakttornet. Ganska snart samlades fukten till droppar längs kanten på kepsens skärm och föll ner när de vuxit sig tillräckligt stora.

Jag värmde mig med matsäck och kaffe och tyckte jag hade det rätt bra, som har semester, som kan göra saker jag vill, som har en skog att njuta av, som kan se gryningen komma krypande och den svarta natten övergå i grå morgon innan dagsljuset segrar.

Regnet blåste i byar över fällan. Allt blev bara blötare.
Inte ett djur såg jag.

Efter ett par tre timmar gav jag upp och åkte hem för att bli varm och torr.

Men om regnet ger sig och mina kläder hinner torka så åker jag ut och sätter mig i eftermiddag igen och hoppas på älg innan skymningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar