måndag 3 oktober 2016

En liten röd stuga med vita knutar högt uppe i en ek

Förväntningarna infriades.
Någon gång i mitten på sommaren fick vi veta att man kunde bo i ett trädhus. Jag minns att jag skrev till Jonas "Jag vet att du är höjdrädd, men det här ska vi bara göra" och skickade länken till Islanna till honom. Och han - som älskar skog och träd - tände genast på idén. Sen dess har vi sett fram emot det här och nu var det äntligen dags.

Skyltarna säger en del om vad vi hade att vänta oss


Vi kom dit vid fyratiden, fick en rejäl nyckelknippa i handen och en utpekad riktning åt vilket håll vi skulle gå. Så vi traskade iväg genom det fuktiga gräset, väjde undan för koskit och kände oss allmänt förväntansfulla. Upp för en backe, runt en krök och sen såg vi det. Wow!En liten röd stuga med vita knutar högt uppe i en ek.
Inbjudande och fin.
Högre upp än jag väntat mig.

Många trappsteg upp. Och inne var det charmigt, varmt och ombonat. I kylen fanns bubbel och på bänken frukt och choklad. Vi slog oss ner, njöt av utsikten - ekens trädkrona utanför fönstret, och kor lite längre bort - och kände lugnet och stillheten komma smygande och landa i oss.
 I kvällningen gick vi till ladugårdsrestaurangen. Det var en jättefin lokal, och trots att den var stor och vi bara var två par som var där, kändes det inte ödsligt utan bara ombonat och trivsamt. Supén vi avnjöt var helt superb.

På vägen till supén mötte vi en skock nyfikna kvigor

Och när vi kom tillbaka till huset Andrum kände vi oss välkomnade och snart sov vi gott. Trots vinden gungade det inte alls. Huset var väl förnakrat.


Nästa morgon vaknade och låg och njöt av solen som silade in genom löven. Det var så rofyllt. Efter en stund levererades en generös frukost som hissades upp i korg till vår balkong. Mycket mysigt! Varmt nybakt bröd! Mums!


En ekorre kom och höll oss sällskap en stund. Och många blåmesar och talgoxar flög bland grenarna och satt på balkongen.
Frampå förmiddagen tog vi farväl av det ljuvliga huset i trädet. Mycket tacksamma och glada över en stunds andrum. Innan vi åkte gick vi och tittade på hur 7:e himlen såg ut.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar