torsdag 25 februari 2021

Bin och tomater

Häromdagen fick jag syn på en inbjudan till en digital introduktion till biodling. Bara en timme, men det var gratis så självklart anmälde jag mig. Igår kväll var det dags. Jag bänkade mig förväntansfull framför datorn med en mugg kaffe. 

Det blev en intressant timme med översiktlig information om mångahanda ting gällande bin, hantering av dem, årscykeln, produkter, problem, glädjeämnen och annat. Men det gjorde mig inte klokare gällande om jag ska skaffa egna bin eller inte. 

Jag har börjat förbereda för årets tomatodling. Jag gick igenom alla mina frön en kväll och försökte välja ut  och välja bort så det skulle bli ett rimligt antal. Jag skickade ett meddelande till Jonas som jobbade, om hur många jag valt ut. Han skickade som svar en fundersam min och kommenterade att det kunde bli trångt i växthuset. Så jag rensade bort några sorter till fast jag egentligen inte ville. När vi pratade om det nästa dag visade det sig att han menat nåt helt annat. Inte att jag skulle ha färre sorter utan att vi måste hitta fler placeringar än bara växthuset. Åh så bra! Glad i hågen lät jag de sista bortrensade få vara med igen och sådde exakt 50 sorter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar