lördag 27 februari 2021

Sista försöket

Vi var en liten grupp som samlades för en sista jakt den här säsongen. Det var ljuvligt vårväder och vi njöt när vi satt i solen och fikade. Jag tror ingen av oss var särskilt besviken över att vi inte sköt något. Det var en härlig förmiddag i skogen, och eftermiddagen kunde ägnas åt annat.

När vi körde dit såg Jonas och jag ett rådjur som låg helt lugnt mitt på en åker, den tittade på oss men brydde sig inte. Antagligen hade den koll på kalendern och visste att den var fredad. 

Jag satt i mellantornet och det enda djur jag såg var en hackspett. Den höll till i den stora torrfuran, precis som vanligt. Fint. Och jag tror jag hörde en ormvråk.

Det är bra med årets växlingar. Just nu tycker jag det känns jättebra att älg- och rådjursjakten är över. Några kvällar kommer jag självklart att vänta på vildsvin. Men i övrigt är det paus i ett halvår nu. Det finns så mycket annat att göra på lördagarna när det är vår och sommar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar