söndag 20 december 2015

Helg med minus och plus

Inte har det varit minusgrader ute. Snarare värmerekord för årstiden.

Men i mig har det varit en hel del minus den här helgen. Jag har varit ledsen och tungsint. Och Jonas har varit rejält förkyld och inte haft kraft att peppa mig till att vända sinnesstämningen. Dessutom har min kropp kärvat och inte samarbetat. Sammantaget ganska mycket "Blä!" de här dagarna. När jag skriver det här är det söndagskväll och jag känner det som att jag inte haft helgledigt, jag har inte så mycket njutit och laddat batterier som jag skulle behövt.

Men det har funnits stunder på pluskontot för att väga upp. Jag ska försöka fokusera på dem en stund:

Vi var ute och jagade på lördagsförmiddagen. Av olika anledningar var jag utan både jaktradio och gps till hundpejlen så jag var ganska akterseglad vad gäller uppdateringar om vad som var på gång. Visst hörde jag hundarna ibland men tyckte det var svårt att lokalisera varifrån ljudet kom så jag var inte säker på om jag hade fokus åt rätt håll. Jag satt där på min ryggsäck i småregn och blåst, och insåg att jakt utan tekniska prylar är ganska trist. Men ändå var jag nöjd med att vara där jag var. Jag njöt av att vara utomhus, andas frisk luft, uppleva naturen, höra hundarna, vänta på viltet, veta att kaffet som väntade i termosen skulle vara gott och avnjutas tillsammans med jaktkamraterna.
Efter fikapausen avbröt jag och åkte hem, men på sista drevet fick vår kompis, som var med som gästjägare, skjuta sitt första rådjur. Jag gälds med honom även om jag fick göra det på avstånd.


Sen bakade jag vörtbröd. Det är julens (och årets) godaste bröd tycker jag. Känns bra att det blev gjort idag så vi kan börja njuta av det.

Vi fixade två paket som ska skickas till sönerna i Dalarna och vi skrev och gjorde klart årets alla julkort. God Jul mina läsare!


Fjärde advent är det tradition att Jonas och hans syskon och delar av familjerna träffas för att hugga gran och sen grilla och fika tillsammans. Min lust att delta var tämligen obefintlig idag. Men, som med så mycket annat, när man väl är där är det bra. Vi hade trevligt, precis som vanligt, och mitt svårmod lindrades en stund.

På eftermiddagen höll Jonas och jag i cafégudstjänsten med temat "Vi sjunger in julen". Vi kände oss knappast på topp när vi åkte dit. Men det blev en fin samling. Vi sjöng tio av de mest älskade julpsalmerna tillsammans, vi fikade, pratade, lyssnade till söndagens texter och "Astrid Lindgrens julevangelium" (länk här). Efteråt var det många som tackade och var glada över stunden vi delat, och även Jonas och jag kände oss lite mer rofyllda när vi lämnade kyrkan för idag.

Två små nya utegranar kom på plats i helgen. Det blir visst bara fler och fler granar hos oss för varje år som går. En nere vid brevlådan med en batteridriven ljusslinga. Och en vid grindhålet med små silverkulor och röd pärlgirlang. Kanske väl mycket bling-bling, men vi gillar det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar