tisdag 15 december 2015

Bråttom

Visst är det onödigt och konstigt att det ska behöva vara så som i morse.
Jag hade ovanligt mycket tid på mig.

Vanliga morgnar är tiden ganska exakt utmätt. Eftersom jag är som tröttast på morgonen går jag inte upp förrän jag måste. Och sen måste rutinerna rulla på som de ska, och inget oväntat inträffa om allt ska funka. Och det brukar det göra.

Men idag hade jag av olika anledningar extra mycket tid till förfogande. Ganska mycket extra faktiskt. Då borde man ju hinna det man ska i lugn och ro, och komma iväg i god tid för en gångs skull.
Men icke.

Visserligen gjorde jag en del saker i lugnt tempo och jag gjorde en del jag inte brukar. Men på slutet visade det sig att jag varit för långsam, eller att tiden runnit för fort. Det blev till att slänga ner sminket i väskan (vanliga dagar hinner jag måla mig hemma) och cykla i ilfart till stationen. När jag genomsvettig kastar mig på tåget undrar jag vad det var för poäng att duscha i morse.

Jaja jag får helt enkelt vara glad över det som fick ta tid i morse och över att jag hann det jag måste.
Resten av dagen gick också ganska fort. Plötsligt var det kväll och dags för julbord med jobbet. Gott och mycket trevligt. Nu kryper jag ihop i sängen, mycket tacksam över dagen jag fick.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar