fredag 19 december 2014

Julklappar och tomater

Igår jobbade jag sista dagen för säsongen. Tillbaka på jobbet igen 7 januari. Känns som välbehövlig vila. Och det är ju inte så att jag hinner så mycket som jag brukar, mitt nuvarande hälsoläge tvingar mig att göra saker långsamt och med många pauser och vilostunder. Det är en välsignelse att vara sjukskriven på halvtid.

Julledigheten inleddes med jakt. Nåja, det blev inget lysande resultat. Kallt, rejält med vind och frånvaro av vilda djur. Men jag fick å andra sidan frisk luft och en vacker soluppgång.Eftermiddagen tillbringade mannen och jag i Kalmar och lyckades med konststycket att handla alla julklappar på bara några timmar. Vi hittade det vi sökte på första försöket nästan hela tiden. Så nu är vi jättenöjda och ser fram emot att slå in en massa paket. När vi kom hem blev det glögg och pepparkaka. Det är ett av julens goda.

Nu mognar de sista av de hemodlade tomaterna, ett litet fat med små gula goda pärlor väntar på att förgylla en måltid. Det är nog rekord. Och ute står grön- och svartkålen fin. Och häromdagen damp det ner en tjock frökatalog i brevlådan - dags att planera nästa odlingssäsong alltså. Härligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar