lördag 27 december 2014

Familj i många former

Så är det tredjedag jul. Och vi har haft en fantastisk jul med mycket gemenskap och glädje.

På julaftons morgon åt vi frukost framför brasan. Jag hade funderat på att dra fram fem fåtöljer åt oss men det skulle blivit för trångt så vi satt på kuddar på golvet och balanserade vår skinkmackor och kaffekoppar bäst det gick. Det var väldigt mysigt men ganska obekvämt.Vi åt inte frukost så länge...




Fortsättningen av julafton var mina föräldrar också med. Vi följde våra vanliga traditioner med julmat, kalle anka, fika, julevangeliet, paket och julgröt. Under granen fanns många och uppskattade presenter. Det är så roligt att ge bort sånt som gläder mottagaren.


Julnattsgudstjänsten i missionskyrkan innehöll mycket sång och ett bildspel till julevangeliet. Efteråt glögg och återseendets glädje i de många som man sällan träffar numer men som "kommit hem" till jul. Att komma till kyrkan är också att vara tillsammans med familjen, men på ett annat sätt.

Juldagen tillbringade vi hos min syster och hennes ungdomar. Länge sen alla kusinerna var samlade så jag passade på att ta några kort på dem. Vi ägnade en god stund åt sällskapsspel och alla var med. Kul!

Annandagen var bitande kall och traditionen bjuder "annandagsjakt" så vi var en liten tapper skara som pälsade på oss och gav oss ut. Fick se en del djur men det blev inget skott.


På Annandagen samlades mannens syskon med familjer. Många ungdomar är utflyttade så inte alla var med men vi var ändå bortåt tjugo personer. Och vi bjöds på en ny variant: jul-tacos. Funkade bra.

Idag vilar jag. Ungdomarna har åkt till sin pappa. Mannen och hunden har varit på jakt. Och äntligen har det skjutits en älg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar