lördag 16 september 2023

Linväv steg 1

Nu ska det äntligen bli en väv helt i lin. Jag varpade drygt 600 trådar av köpt lingarn. Det ska vara två trådar i rör i en 50-sked så bredden blir lite över 60 cm. Jag varpade tio meter så det kommer att räcka till 10-12 handdukar. Till inslag kommer jag att använda mitt hemodlade, handspunna lingarn. Så spännande!!

De yttersta trådarna i varpen är de som nöts mest i vävningen och lin har svårt att klara den påfrestningen. Därför lägger jag några trådar av bomullsgarn ytterst på varje sida. Jag hade ingen bomull i samma nyans som det oblekta linet men det gör inget. Jag valde en stark orange färg istället. Samma nyans hade jag i lin och la in ett par cm till en rand på ena sidan. Hoppas det blir lagom busigt. 

Sen drog jag på väven. Den bråkade lite, men jag är ju envis så det gick bra till slut. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar