söndag 18 juni 2023

Försommardessert

De första jordgubbarna är mogna och flädern har börjat slå ut. Jag letade upp lite recept och fixade till en efterrätt som blev riktigt uppskattad.


Friterade fläderblommor

Vispa ihop en smet av 
1 ägg
1 dl mjöl
1 dl majsstärkelse
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1,25 dl kolsyrat vatten

Doppa stora klasar fläderblommor i smeten och fritera i olja (180 grader) tills de blivit gyllene, låt rinna av på hushållspapper

Rabarbersirap

50 g rabarber, skuren i tunna skivor
3 msk socker
1 msk vatten

Låt koka i 20 minuter och sila sen av. 
Häll en liten spegel på tallriken, eller ringla över glassen

Det som blev kvar i silen bredde jag ut på bakplåtspapper och torkade i ugnen till "godisremmar" som jag sen delade och böjde och la på glassen

Maränger

3 äggvitor vispas till skum
1, 5 dl socker och 1 krm ättikssprit vispas ner
Spritsa ut på plåt och grädda minst en timme långt ner i ugnen i 100 grader. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar