söndag 26 februari 2023

Norrsken!

Ikväll skulle det bli goda chanser att se norrsken över större delen av landet och det var klar himmel, så jag tog på mig varma kläder, tog med kameran och åkte iväg. Jag körde till badplatsen i södra änden av Hultabräan för där räknade jag med att kunna se längre nordlig horisont. 

Och nog fick jag se norrsken! Wow så häftigt! Jag har aldrig sett det tidigare. Det var tydligt synligt för blotta ögat. Både en grön båge, men ibland draperier som rörde sig och lysande pelare. Jag satt där en halvtimme och bara förundrades. Vilket skådespel Gud målade upp framför mig!

Min "riktiga" kamera visade sig ha slut på batteri. Men min fantastiska mobil svek mig inte - kolla vilka bilder jag fick! Färgerna blev ännu tydligare (och med fler nyanser) på bild än för ögat.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar