torsdag 23 februari 2023

Frön!

Februari är snart slut och jag har fortfarande inte sått ett enda frö! Det här börjar bli oroande. Inte för att det skulle vara försent att så. Utan för att jag - i min längtan efter vår - brukar börja tidigare än så här.

Jag gick i alla fall igenom mina tomatfrön, slängde en del dubbletter (och tomma påsar!) och organiserade dem snyggt i fotofickor. Ett tips jag fått av min äldsta unge. Nu är det mycket mer överskådligt och lätt att se vad som finns. 

Runt 70 sorter har jag tydligen. Undrar vilka och hur många jag ska välja i år. Men trots att det är så många olika, saknar jag ändå två sorter som jag odlat tidigare men glömt att ta frön av.
Dels Costoluto Genovese som ser ut som en liten röd pumpa, den är så djupt veckad. Frukterna är fina, och uppskuren i skivor är de väldigt vackra. Nåja, jag kan ju köpa frön av den sorten.
Den andra är svårare. För den vet jag inte namnet på. Vi har kallat den för "Raket" på grund av sin form. Om någon som köpt en sådan planta av mig har några frön kvar så vore det jättebra.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar