fredag 13 januari 2023

Vävar i vitt och färg

Mönstervävarna träffades i måndags - tänk att det gått så många dagar och jag ännu inte lagt upp bilder! Vi pratade om att dra ner på tempot, att inte stressa och att låta varje tema få ha sin tid så att alla kan hinna med även om en är sen i starten eller har annat på gång i vävstolarna eller så. Det känns både rätt och viktigt. 

Ett pågående tema är vitt-i-vitt så vi började med vita vävar.
H hade gjort vita handdukar och sen övergått till mer och mer färg i inslaget. B hade använt färg i varpen och kunde visa på vilken induktion det blir med olika färger i inslaget. Ljuvligt vackra kuddar och ett beklädnadstyg som är på gång att bli en jacka. 
Vi resonerade lite kring hur den här handduken är gjord. Det blir kanske mitt nästa projekt att sätta upp en väv som liknar den.


Min långa provväv gav upphov till nyfikenhet, samtal och inspiration. En annan kul och annorlunda grej som minsann gav både samtal och inspiration, var de travar av handgjorda underlägg som låg på bordet. Vi resonerade om olika tekniker, om material och färger. Och så valde vi varsin att ha under kaffemuggen.Söt duk med lite julkänsla:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar