tisdag 31 januari 2023

Hurra för maskiner

Jag är så glad över alla dessa maskiner och verktyg som underlättar vår tillvaro! 

Diskmaskinen gläds jag över nästan varje dag.
Matberedaren är en favorit i köket som snabbt river, hackar eller blandar ihop.
Köttkvarnen till assistenten - den får gå varm alla de gånger vi tar hand om ett skjutet vilt.
Och bilarna som gör det möjligt för oss att bo i vackra Bällsjö och ändå kunna ta oss till jobb, affärer och vänner.

Men idag har jag anledning att lyfta tvättmaskinen lite extra. Det var så här: jag skulle tvätta den nya bilen (som för övrigt kallas "James" efter agent 007) och försökte ta bort antennen på taket. Den är uppenbart inte tänkt att hanteras av en "normallång" person - stod jag på tröskeln till baksätet satt den för långt bak och försökte jag nå den från bakom bilen, var det för högt. Både jackan och byxorna blev rejält smutsiga av att jag lutade mig mot bilen i min ansträngning att nå. Jag lyckades inte få bort antennen (det kanske inte ens är möjligt?) och valde ett tvättprogram utan borstar som bara spolade ren bilen. När jag kom hem la jag jackan i tvättmaskinen och bytte till ett par (renare) vardagsbyxor. 

Sen gick jag ut i hönshuset och lyfte in några nyinköpta höns. En av dem blev så stirrig och flaxade och sprattlade innan jag fick upp den på en pinne. Det stänkte hönsskit åt alla håll. Så när jag kom in behövde jag byta byxor igen. 

Tack och lov att vi inte är hänvisade till att tvätta för hand, varken i kalla bäckar eller i hinkar och baljor. 

Höns, som inte bryr sig om att de smutsar ner sin matte

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar