söndag 25 augusti 2019

Skörderecept

Jag har testat ett par nya recept, med utgångspunkt från Anax skafferi. Som vanligt ändrat och anpassat för att passa oss och våra förutsättningar.

Minipizzor med squashbotten

Skär squash i knappt centimeter-tjocka skivor, salta lätt på båda sidor och låt ligga en stund och dra ur lite av vätskan, torka av.
Lägg på plåt och pensla med olivolja
Bred på lite snålröra (med inspiration från Skillnadens trädgård)
Strö på riven västerbottenost
Lägg på en tomatskiva, lika stor som squash-skivan
Lägg på valfri topping. Denna gång skivor av färsk champinjon och hemrökt vildsvin, samt lite lök
Torkad oregano

I ugn 225 grader en liten stund tills osten smälter och de ser färdiga ut. Inte för länge för det är bra om det är lite stuns kvar i squashen.


Snabb pasta- och tomatröra

Koka pasta
Skär en bifftomat i mindre bitar (eller använd många små)
Låt dem steka och puttra i olivolja en stund
Krydda med chiliflakes, pressad vitlök, finklippt basilika, en tesked socker och en skvätt balsamvinäger
Häll i mellan en halv och en deciliter vitt vin
Låt puttra ihop lite
Blanda ner pastan och riven västerbottenost
Komplettera med ett par skivor rökt viltkött

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar