måndag 8 maj 2017

Högtflygande 80-årspresent

Min pappa fyllde 80 i höstas och vi uppvaktade honom med ett presentkort: ett löfte om en flygtur över Mönsterås där han bott nästan hela sitt liv. Häromdagen blev det verklighet av planerna. Och det blev en upplevelse värd att minnas!

Vi har en bekant som flyger och hade bokat möte med honom utanför Borgholm. Tillsammans med honom äntrade pappa och jag det lilla propellerplanet och sen bar det iväg. Uppåt och ut över Kalmar sund.

Efter bara några minuter var vi på väg in över Mönsterås. Det tog en stund innan man lokaliserade sig - det är ju ett ovant perspektiv - men ganska snart såg vi formerna av Oknö, hela den långa Mönsterås-viken, gyttret av hus, bruket en bit norrut. Vi cirklade tre varv över köpingens centrala delar och hann se både det ena och det andra. På väg därifrån åkte vi förbi Mönsterås bruk, tog en sväng runt Dämmans fyr på väg över sundet och närmade oss sedan Borgholm norrifrån.

Jättenöjda landade vi och upptäckte till vår förvåning att resan bara tagit en dryg halvtimme. Sen fikade vi i solskenet och tackade PO för en trevlig flygtur. Både pappa och Jonas och jag var jättenöjda med födelsedagspresenten. Grattis på 80-årsdagen! <3


Oknö

Mönsteråsviken och vägen ut mot Oknö

Närmar oss Mönsterås

Hembygdsgården, Kvarngatan och Mariagatan

Hembygdsgården

Mammas och pappas hus


Pappas barndomshem, då Sjögatan, nu Sjötorgsvägen

Kyrkan, torget och Storgatan

Från "Röda Kråkerum" går en mur under ytan rakt ut i viken

Mönsteråsviken sedd norrifrån

Mönsterås bruk


Dämmans fyr

Klintagården, Köpingsvik


PO, pappa och jag strax efter landning

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar