söndag 6 november 2016

Snö

Allt som var planerat i trädgården har inte hunnits med den här hösten.
Och det har inte bekyrmat mig nämvärt. Saker och ting får lösa sig ändå. Somligt får fixas till våren istället. Och, som Jonas sa, när jag beklagade mig att ingen vitlök blivit satt: "Den vi har kanske räcker hela nästa år. Och gör den inte det får vi väl köpa."

Men imorse, när gårdagens regn övergått i snöfall, kom jag att tänka på dahliaknölarna och liljelökarna som måste upp ur jorden och in för att skyddas mot frosten om de ska överleva till nästa år. Så Jonas och jag rustade oss med varma, vattentäta kläder och gav oss ut i trädgården. Oj, så effektiva vi var och hann mer på ett par timmar än vi hoppats.

Och det var i "grevens tid" för allteftersom dagen gått har nederbörden alltmer övergått från snöblandat regn till snö, och när temperaturen sjunker smälter det inte längre bort utan håller på att bli ett rejält snötäcke.

Jag eldar här inne och ser hur snön vräker ner där ute. Det är vackert. Men jag är nöjdast om jag kan titta på det från en varm och torr plats. 

Idag har jag förresten upptäckt att i år infaller advent så tidigt den bara kan eftersom julafton är på en lördag. Så nu är det bara tre veckor till första advent. Det var jag inte riktigt beredd på. Så mycket man vill hinna fixa och dona innan dess. Men det blir väl som vanligt. Somligt blir gjort och annat inte. Men det blir bra ändå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar