tisdag 15 november 2016

Gurkblomma - en skuggväv


Jag har gjort en experimentväv som jag kallar för Gurkblomma på grund av sina färger.


Jag hittade en vävbeskrivning bland "Månadens väv" på Riksföreningen för handvävning. Det var en skuggväv som fick ett avancerat utseende trots att den gjordes på bara fyra skaft och fyra trampor. Beskrivningen finns under januari 2013. Och jag bestämde mig för att prova.

Jag hade inte rätt sorts garn men chansade på grovleken och använde ett annat, ett kraftigt lingarn. Nu visade det sig att jag missbedömde grovleken och inte kunde slå ihop inslaget så hårt som jag hoppats. Det medförde att mönstret inte blev så symmetriskt som enligt beskrivningen. Men det blev häftigt ändå. Jag kan fortfarande inte bestämma mig för om det är fantastiskt eller förfärligt!

Här följer en rad med blider från arbetets gång och slutresultatet.


Varpan har Jonas gjort enligt min beskrivning. Funkar jättebra

Förskedar

Härliga varpflätor

Strax dags för pådragning


Samlade varje mönsterrapport för att ha dubbelkoll på att solvningen blev rätt

Solvar och skedar. Påsklämmor är världens bästa hjälpmedel - funkar till mycket

Äntligen börjat väva


Dags att klippa ner


Min symaskin har en inställning för "osynlig uppfållning". Värt guld

Klart!


2 kommentarer:

  1. Åh, vilken vacker duk! Jag önskar att jag kunde väva. Men det kanske jag hinner lära mig någon gång i framtiden :)

    SvaraRadera
  2. Så fint! Väldigt du 💕.

    SvaraRadera