torsdag 10 november 2016

Äntligen säsongsbyte

Alla som känner mig vet att det är på sommaren jag trivs bäst. Då mår jag bra och "lever upp". Mitt största intresse under sommarhalvåret är odling, och jag odlar bara mer och mer för varje år som går. - "För mycket av det goda kan vara underbart!"
Mycket tid går åt till att ta tillvara det odlingarna ger i skörd. Det finns t.ex. ingen chans att vi skulle kunna äta upp alla tomater i den takt de mognar. Och även om vi ger bort en hel del så behöver mycket tas omhand och göras något av, för att kunna sparas för framtiden. Jag letar recept och hittar på egna.
Från början av juli och en bra bit in på hösten ägnar jag flera timmar i veckan åt detta. Nu på sistone har jag gjort många omgångar tomatpajer och squashbröd. Så många att både jag och ugnen börjar undra om den alls kan användas till något annat.
Jag har inte tröttnat på smakerna, men ärligt talat känns det lite tjatigt att tillaga dem nu. Så om sanningen ska fram är jag ganska tillfreds med att det bara finns två squash och en liten bricka tomater kvar på vår köksbänk.


Det finns ju faktiskt annat jag vill hinna med också.

På höstarna går det åt en del tid till jakt. På lördagarna samlas jaktlaget och tillbringar några timmar i skogen. Så varje vecka blir det en del utomhusvistelse i dagsljus. Det hjälper mig att ta mig igenom den mörka årstiden.
Inte trodde jag att jag skulle bli en sån jaktnörd! Som kan jaga både i ensamhet och i regn.


Så inte förrän de sista veckorna har jag hittat tid för vävstugan. Äntligen!! När regnet eller snön har vräkt ner har jag gått ner i källaren och ägnat mig åt skapande. Det är en fröjd.
Den gröngula väven som påbörjades under försommaren är nu klar.
Den äldsta (men för mig nya) vävstolen har fått en väv pådragen och snart är alla förberedelser klara och det går att börja väva trasmattor som blir rutiga.
Vad jag ska sätta upp i de andra vävstolarna finns planerat och klart i mitt huvud. Och jag längtar efter att låta det bli verklighet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar