tisdag 10 februari 2015

Vårljus

Oj vilket väder! Blå himmel och sol och många plusgrader både igår och idag. Snön rinner skamset sin väg. Talgoxen låter höra sin vårmelodi. De första vårblommorna försöker sticka upp sina spiror genom kall jord. Det finns hopp!

Idag tog Jonas och jag och hunden en långpromenad på närmare två timmar, och bara njöt. Vi gick ner till stan, över de små broarna vid Svartegöl, genom badhusparken, rundade Linnéasjön, tog vägen förbi kyrkogården och under järnvägen i Madesjö innan vi kom hem. Ganska trötta i benen. Dumt att vi är så ovana vid långpromenader, och otränade. Men skönt att det äntligen blev av. Och så gott det var med kaffe när vi kom hem!

Igår plockade Jonas undan alla vita fällar och stuvade undan dem i källaren till nästa vinter, och jag fixade om lite med blommorna. Det krävs så liten förändring för att det ändå ska kännas lite nytt och fräscht.

Idag har jag fått tips om en firma på nätet som säljer förra årets fröer för 5 kr/påsen. Kolla här: Esters fröer Ikväll ska här shoppas! ;) För nu börjar det klia i fingrarna att få så och planera på allvar, och städa ur växthuset.


Idag är jag så lycklig över att våren lovar komma. En annan dag kan det snöa och blåsa nordan igen. Men idag är det vår! Och det räcker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar