måndag 22 juli 2024

Blandad dag

Ännu en dag tog jag chansen att titta nära på det blommande linet. Varje blomma är bara utslagen några timmar en förmiddag men nästa dag slår andra blommor ut. På de fyra kvadratmeter vi odlar i år är det säkert tusen blommor utslagna varje dag. Små himmelsblå skönheter. Jag tror att kulmen är passerad nu och antalet blommor successivt kommer att minska. Men de sista eftersläntrarna brukar blomma till och med när det är dags att skörda.



Sen rensade jag klart grusgången. Det är nog den tråkigaste sysslan vi har. Men nu är det gjort. I år var det massor av ogräs i gruset, kanske rensade vi den inte förra året. 

Våra bästa vänner kom på eftermiddagen. Vi fikade och pratade om mycket. Och Jonas fick en massa tips och "instruktioner" för arbetet som ska göras på baksidan av huset. 

Nästan hela dagen har ugnen varit igång, med luckan på glänt för att torka "fruktremmar". Ett kilo röda vinbär och ett par, tre matskedar honung mixade jag och passerade sen genom finmaskig sil innan jag bredde ut smeten på bakplåtspapper på en plåt. När det hade torkat lät jag det svalna innan jag tog loss det från papperet, vände i kokos och sporrade ut remsor som jag rullade ihop. Sött och syrligt godis som nästan är nyttigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar