måndag 5 februari 2024

Drömmar och planer

På det digitala vävcafét hade vi som tema att ta upp vad vi drömmer om att väva. Jag trodde det skulle vara ett svårt tema - det fanns inte så mycket att visa. Men oj vad fel jag hade. Det fanns så många planer, funderingar och förhoppningar att dela med sig av. Riktigt roligt.

Någon skulle göra en stor duk i lin och någon annan ville väva med pappersgarn. Två stycken pratade om treskaftad rosengång (den ena planerade för draperi och den andra för ett tyg till amerikagungstolen). En ville väva dubbelväv i färgeffekt samt fortsätta utforska solfjädersvävskeden. En hade fått i uppdrag att ta fram ett tyg till klädseln i en veteranbil - så nära originalet som möjligt. En funderade på någon av mönstringarna ur Judits vävar. Själv pratade jag om att jag nu mest kardar och spinner, och hoppas kunna väva ett tyg i stramalj som ska filtas i torktumlare innan jag syr en väst åt mig själv. 

Ja, detta var en del av allt som vi samtalade om på temat drömmar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar