söndag 16 juni 2019

Venedig

Ända sedan jag var liten har jag drömt om att någon gång få se Venedig. Men resande har inte varit prioriterat i mitt liv - om det inte gällt resor i Sverige - så det har aldrig varit på tal. Det gör inget. Jag har vårdat drömmen om Venedig som just en dröm: något att hoppas på men som inte kräver att få upplevas. Nu när vi och goda vänner reste till norra Italien så var Venedig ett givet besöksmål. Och jag blev inte besviken.

Det fanns fler gondoler än jag föreställt mig. Och de var vackert (och ibland) pråligt inredda.
Gondoljärerna hade randiga tröjor, precis som de skulle.
Gränder och kanaler var ett gytter som inte gick att få en tydlig bild över, så vi virrade bort oss en stund.
Gamla vackra hus ända fram till kanalerna.
Duvor på Markusplatsen (men inte så många att de var ett problem).
Utsikten över alla tak, från Kampanilen.
Många små broar
Den överdådigt vackra Markuskyrkan
Massor av turister


Övriga blogginlägg om vår resa i Italien


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar