torsdag 20 juni 2019

Mikael väver

Nu har min yngste blivit smittad av vävglädjen.
Han har varit hos oss ett par dagar och höll mig sällskap i vävstugan när jag skulle plocka undan och snygga till där inför visningen. Jag knöt fram den mattvarp jag använt för att väva sittunderlag med ryaknutar av ull och nästan bara i förbigående sa jag något om hur han skulle göra för att väva där.
Han är snabb på att förstå och ta till sig ny kunskap (speciellt när det gäller hantverk). Strax var han helt uppslukad av vävandet och det bara flöt på. Utan att använda särskilt mycket tid vävde han en meter traslöpare/matta att ta med sig hem.
Mina föräldrar kom för att träffa honom en kväll och mamma delade genast med sig av vävtips och visade honom hur en knyter fransen. Roligt att dela ett intresse över generationerna!
Och när han åkte härifrån bad han mig lära honom fler saker nästa gång han kommer och det var ju inte svårt att lova.


utsikt från min väv


stolt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar