tisdag 19 mars 2019

Blommor ute och inne

För flera år sedan, vid ett besök i Vadstena, förälskade jag mig i Snöklockor. Eller Klosterliljor som de också kallas, i alla fall i Vadstena där de växer i massor vid klostret och doftar ljuvligt. Jag har sedan dess önskat att ha sådana i min egen trädgård.

Just i rätt tid för blomning var vi på besök hos goda vänner i Åkarp och då kunde jag njuta av att det blommade snöklockor hemma hos dem. Dessutom fick jag låna en spade och fick möjlighet att gräva upp en hobbe och ta hem.

Sen dess har de blommat hos oss varje vår. En liten klunga nedanför flaggstången, och de verkar trivas för de blir långsamt fler och fler. De här tillhör mina favoriter av vårblommor.
Den här våren har vi haft tulpaner på köksbordet väldigt ofta. Det är en glädje och en ljuspunkt varje dag. Just nu är det en stor bukett i tre färger.De små plantbarnen däremot verkar lite klena i år. De grodde, men sen har det inte hänt mycket för de växer långsamt. Anar att sorgmyggor bär en del av skulden till detta. Men jag får vara glad att plantorna ändå överlevt angreppen och tids nog är de stora och ger både blommor och frukt. Det gäller bara att ha lite tålamod. Och fördelen med att de är små är att de inte tar så stor plats här inne.

Ganska otroligt att det här ska bli stora tomatplantor med kilovis av frukt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar