fredag 8 februari 2019

Snö-slunge-skyffel

När jag berättade att jag köpt en batteridriven snöskyffel var responsen road och/eller frågande.

Alltihopa började i söndags när Jonas skottade tung och blöt snö i en timme. Han och grannen resonerade lite om snöslunga (igen). Sen fick han syn på en reklamfilm som han visade mig. Vi tyckte att den både var rolig och lite knasig.

Och under natten processade min hjärna tydligen detta för när jag vaknade hade jag insett att en sådan skulle jag köpa till mina föräldrar. De är 80+ och jag grunnar på dem varje gång det snöar - jag gillar verkligen inte att de måste skotta. Eller, det är bara mamma som skottar, pappa är lite för dålig i kroppen för att klara det längre.

Den funkar som en snöslunga utan framdrivning och är i storlek som en snöskyffel. Den är ju avsevärt tyngre än en skyffel, men ska ju inte bäras utan fösas fram på marken. Batteriet håller ca en halvtimme på en laddning. Ett enkelt handtag styr åt vilket håll snön ska slungas iväg. 

Mamma och pappa blev glada över att jag kom med den. Pappa gillar verktyg och maskiner och tittade och undersökte på olika håll. Mamma provkörde den på ganska hård och isig snö och den gjorde sitt jobb.

Hoppas nu den är lika bra som det verkar.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar