lördag 9 februari 2019

Äntligen frön

Jag håller inte på med vinterodling även om det är ganska "inne" nu i sociala trädgårdskretsar. För min del känns det bra med några månaders paus från odlandet.

Men somliga frön måste komma i jorden tidigt för att hinna gro och växa till sig tillräckligt för att ge frukt under sommaren. Chili kunde gott sås redan i december, men först idag infann sig lusten att så. Jag tog fram min "godislåda" med fröer och tittade över innehållet. Sannolikt kommer jag att köpa fler frön i vår, men det är egentligen inget jag måste - det mesta jag behöver finns sedan tidigare.

Fyra sorters chili och en lila paprika sådde jag idag. Och de underbara gyllenbären. De sistnämnda är lite kinkiga med att gro när jag sår dem, men självsådda kommer de upp lite varstans i trädgården.

Nu står de ovanpå kaminen för att ha det varmt tills de kommit upp och det är dags att flytta dem så de får ljus.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar