lördag 18 maj 2024

Rosengång

Den här veckan Jonas jobbat på kvällarna så jag har suttit i vävstugan en stund varje dag. Jag har vävt på en trasmatta i rosengång med tuskaftsbotten. Och nu är den klar. 

Den blev inte som jag tänkt mig. Den ger ett rörigt intryck, de ljusa ränderna blev inte så framträdande som jag hoppats, och den är väldigt randig. Men jag får vara hyfsat nöjd ändå.  Och Jonas gillar den så mycket att han får den och tänker ha den som sängmatta.Färgskalan blev blå, brun och rosa. Det var inte bestämt innan, men föll sig så när jag börjat på den. Grov linmattvarp, en meter bred och två meter lång ungefär. Solvad i v-punkt och med en 30-rörssked. Partiet här nedanför är ett av de snyggaste, det är ju så jag önskar att alla blev. Där rosengången framträder tydligt och väl sammanhängande mot bottnen. Här är det trikåtrasor i tuskaftet och plysch i rosengången.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar