söndag 10 april 2022

Så och sy

Vinden skallrade i fönsterrutorna men inne i växthuset var det behaglig temperatur när jag sådde en del frön. Melon, physalis och olika slags kål sådde jag. Och så gjorde jag ett nytt försök med lök eftersom den tidigare löksådden kommit av sig. Det kanske är för sent att så lök nu. men det är värt ett försök.

Nu när jag inte längre har datorarbetsplats uppe på hallen, så fick symaskinen stå där. Jag klippte isär den smala, gula linneväven och fållade några gästhanddukar och några disktrasor. Intressant att se hur olika de ser ut och känns för att jag har använt olika kvalité på inslaget. Att jag testade olika trampordning påverkade också slutresultatet, och så klart de olika färgerna. Det blev en slags provväv utan att det var planerat när jag höll på med den.

Disktrasor med inslag av effsingar

Små gästhanddukar helt i lin (utom den bruna där inslaget är bomull)

Jag har en hel liten låda med virkade och knypplade spetsar.
En gästhandduk fick lite extra pynt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar