söndag 18 november 2018

Tre vävar på gång

Just nu är jag helt uppslukad av vävning. Vill inte göra något annat när jag är hemma.
Jag har tre olika vävar jag håller på med och fördelar min tid mellan.

Det gulröda krusbandet som ingår i kursen jag går. Där jag hela tiden lär mig nya saker och provar nya sätt och tekniker. Ollor, klospretar och broschering är det senaste som tillkommit. Jag roar mig med några varianter av lussebulle.
Reflexer med vinröd kontrast. Snygga egyptiska diagonaler, men också en del andra mönster och vinklar. Just nu är det ett band, men det ska klippas i mindre bitar och monteras för användning utomhus i vinter. Jag hoppas kunna sälja av dessa på julmarknaden om ett par veckor.
I källaren väver jag en trekantig ullsjal i lugna jordnära färger. Att väva trekantigt är inte lika stillasittande som annan vävning. När jag vävt in fyra trådar måste jag gå till baksidan av vävstolen och klippa av fyra nya varptrådar att använda som inslag. Det svåraste är att slå lagom löst så att gåsögonen blir hyfsat symmetriska. Den här hoppas jag också kunna sälja på julmarknaden.


Jag har börjat fundera på att skaffa tygetiketter att sy fast på det jag säljer. Men tvekar om vad det ska stå på dem. Är "Fyren" ett bra namn? Eller ska det stå "skäl-skörd-skog" för att täcka in alla tre mina hobbys som jag kanske i framtiden kommer att sälja från? Just nu lutar jag åt "vävd av Birgitta Gillsjö". Hör gärna av dig med en synpunkt.

1 kommentar:

  1. Åh, vad energisk du är!!!! Superduktig. Så himla roligt att se hur "hungrig" på nytt du är. Grattis och Ha kanonkul. Kram.

    SvaraRadera