lördag 17 november 2018

Höst i vår trädgård

Äntligen var jag hemma när det var dagsljus (typ två veckor sen senast).
Jag plockade av våra äpplen. Det här äppelträdet brukar aldrig ge någon frukt och vi har många gånger funderat på att ta bort det. Och så i år får vi plötsligt äpplen. Söta och goda dessutom. Härligt!

Jag slutskördade och klippte ner gyllenbäret i grannens växthus. Nu har vi en massa små frukter att eftermogna inomhus igen. Sen planterade jag - äntligen - en rosplanta vi fått. Jag skördade vår purjolök som inte verkar trivas kvar i landet, och tog upp ett stånd av jordärtskockorna: stora, runda ljusröda skockor.

Sen hade jag varken lust eller ork till mer trädgårdspyssel. Trädgården har gått in i viloperioden och det känns helt okey. Jag går visserligen en studiecirkel i vinterodling, som handlar om att så nu för skörd på nyåret och tidigt på våren. Jag hade tänkt jag skulle testa nåt litet av vinterodling. Men jag har verkligen inte lust. Det känns helt okey att även mitt odlande tar viloperiod nu.

Allting har sin tid.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar