Två av sommarens nya smaker.
Rosa rårörd rödvinbärssaft
Mixa 1 kg röda vinbär och en citron. Tillsätt 1 l vatten.
Låt stå ett dygn i kylskåp.
Sila genom durkslag och sedan finmaskig metallsil, du får svepa med slickepott på insidan upprepade gånger för att få saften igenom. Det funkar inte med silduk.
Rör i 400 g socker.
Behöver frysas för att klara längre förvaring
Glass med jordgubbar och basilika
Snoppa och skiva 1 l färska jordgubbar.
Blanda med 2 msk socker
Bred ut på en plåt och rosta en kvart högt upp i ugnen i 225 grader
Låt kallna
Vispa 5 dl grädde med 2 tsk vaniljsocker.
Mixa en kruka basilika (bara bladen så klart) med en halv burk (á 400 g) kondenserad mjölk.
Rör ner hälften av den vispade grädden i basilikaröran
Blanda resten av grädden med resten av den kondenserade mjölken och vänd ner jordgubbarna.
Häll den rosa och den gröna smeten växelvis i en form
Frys mist 8 timmar
Ta fram glassen i god tid så den hinner mjukna innan den ska ätas.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar