Hallon alltså! För några år sedan fick vi hallonskott som grannarna rensade bort. Och nu är plantorna stora nog att leverera. Och det gör de med råge. Jag plockar ett par liter varje dag och vi frossar i hallon: på yoghurten till frukost, som lunch eller kvällsmat i en skål med mjölk tillsammans med smörgås, som tillbehör till svalkande glass. Dessutom fryser jag ner bär att ha i fruktsalladen på yoghurten även i vinter.
Idag har jag hållit på med bär hela dagen. Plockade hallon, krusbär samt röda och svarta vinbär. Kokade krusbärskräm som vi åt till lunch ihop men en macka. Sen kokade flera satser med blandsaft, så på kvällen provsmakade vi och alla blev godkända. En rårörd rödvinbärssaft står på gång i kylen till imorgon. Och ytterligare några liter återstår att ta hand om.
De svarta vinbären som växer i träsket har jag inte plockat. Regnet häromdagen har nämligen fyllt på träsket så pass att jag skulle behöva vadarstövlar för att komma åt buskaget.
Vindruvan i växthuset levererar också fina klasar med många bär att mumsa på. Även dessa lägger jag i frysen för framtida fruktsallader.
Vilken rikedom!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar